Civieltechnische kunstwerken

De houten brug tussen Muurdijk en het Fort in Huissen is compleet vervangen door een nieuwe brug. Gekozen is voor een brug opgebouwd uit een combinatie van composiet leuningen en wegdek en stalen liggers. Door deze keuze is de brug onderhoudsarm; de brug kan zeker 50 jaar mee, veel langer dan een geheel houten brug. Van diverse andere bruggen en vlonders zijn de houten vloerplanken vervangen door composiet. Composiet is vezelversterkt kunststof dat duurzaam, licht en onderhoudsarm is.

Verkeersvoorzieningen

De verkeersborden op de doorgaande wegen Duisterestraat en Pannerdensesweg in Doornenburg zijn vervangen. In Bemmel geldt dit voor de Papenstraat, Herckenrathweg en Ressensestraat tot aan Klein Rome. De zichtbaarheid van de blauwe zonemarkering op straat is op een aantal plaatsen verbeterd.

Begraven

Met de aanplant van het laatste groen is de herinrichting van de begraafplaats Gendt afgerond. De geplande verbetering van de begraafplaats de Teselaar in Bemmel en de Hoeve in Huissen is vertraagd. Reden hiervoor is de extra inzet van capaciteit op de revitalisering Zilverkamp (inwonersparticipatie).